Suosituimmat suomalaiset televisiosarjat

huhtikuu 15, 2021

Vaikka Suomi onkin pieni maa, täällä tehdään silti monia elokuvia ja sarjoja, joita näytetään niin netissä kuin televisiossa. Uusia tuotantoja ei tietysti tule niin usein, kuin esimerkiksi Amerikassa julkaistaan, mutta viime vuosien aikana olemme kuitenkin saaneet nauttia monista ensi-illoista.

Koska elokuvat ja sarjat ovat siirtyneet nettiin, myös suomalaiset suoratoistopalvelut ovat aloittaneet tekemään omia ohjelmiaan. Muutamia suomalaisia sarjoja on mahdollista nähdä myös suoratoistopalvelu Netflixistä. Mutta mitkä sarjat ovat sitten suosituimpia ja mistä ne pääsee näkemään? Katsotaan seuraavaksi, minkälaisia sarjoja on tarjolla suomalaisille katsojille.

Uusia sarjoja

Yksi uusimmista suomalaisista sarjoista on Sorjonen, joka julkaistiin vuonna 2016. Viimeisin tuotantokausi julkaistiin vuonna 2019. Siitä on tähän asti tehty kolme tuotantokautta ja luultavasti enempää ei myöskään tehdä. Moni varmasti tunnistaa tunnettuja suomalaisia näyttelijöitä siitä. Kyseessä on rikossarja, joka seuraa lahjakasta etsivää, kun tämä muuttaa Lappeenrantaan. Etsivä, Kari Sorjonen, toivoo, että pääsisi pikkukaupunkiin pois kiireiden keskeltä ja saisi viettää enemmän aikaa perheensä kanssa, mutta tämä toive ei kuitenkaan toteudu. Sarja seuraa tapahtumia Sorjosen elämässä sekä sitä, miten rikosten tutkiminen etenee vakavien rikosten erikoisyksikössä. Tämä sarja on voittanut myös Kultainen Venla -palkintoja niin sarjalle itselleen kuin sen näyttelijöille. Kyseessä on siis myös kansainvälisesti pidetty sarja, joka kannattaa lisätä omalle listalle, jos sitä ei ole vielä ehtinyt näkemään.

Uusia sarjoja

Suomessa ollaan jo pidempään pidetty rikossarjoista, joten toinen sarja, jonka esittelemme, kuuluu tähän samaan kategoriaan. Ivalo on suomalais-saksalainen draamasarja, joka julkaistiin Elisa Viihde -palveluun. Sen ensimmäiset jaksot nähtiin jo vuonna 2018, mutta vasta vuonna 2020 sarja on ollut kokonaisuudessaan nähtävissä. Tähän asti siitä on siis tullut vasta yksi tuotantokausi, mutta toisen kauden kuvaukset on aloitettu, joten tulemme varmasti näkemään uusia käänteitä. Tässä sarjassa seurataan Nina Kautsaloa, joka on Ivalossa työskentelevä poliisi. Sarjan pääasiallinen kieli on suomi, mutta siinä puhutaan myös esimerkiksi englantia ja venäjää. Tapahtumaketju alkaa sillä, että Ivalossa tapahtunutta sarjamurhaa seuraa epäily siitä, että valloillaan on erittäin vaarallinen virus. Nina saa avukseen virustutkijan Saksasta ja yhdessä he yrittävät selvittää viruksen alkuperää ja vaarallisuutta. Sarjassa keskitytään poliisityön lisäksi myös hahmojen omiin elämiin ja ihmissuhteisiin. Kauniit maisemat ovat tämän sarjan suuri plussa ja moni on ihastellut niitä ulkomailta saakka. Esimerkiksi sarjassa esitetty hotelli Artic Resort on herättänyt paljon kysymyksiä ja moni olisi halunnutkin vierailla siellä. Kuitenkaan kyseinen hotelli ei ole oikeasti olemassa vaan se mallinnettiin tietokoneella. Muut maisemat ovat kuitenkin oikeita ja Lapin kaunis ja talvinen sää tuovat sarjaan lisää tunnelmaa.

Kolmas esittelemämme sarja tietysti jatkaa rikossarjojen listaa ja kyseessä on Kaikki synnit, jonka ensimmäinen tuotantokausi tuli nähtäville vuonna 2019. Tämä sarja on erilainen kun muut mainitsemamme, sillä siinä jokainen tuotantokausi on kertonut uuden tarinan. Kaksi kautta on julkaistu ja kolmas on tekeillä. Kuitenkin, sekä ensimmäisen että toisen tuotantokauden tapahtumat sijoittuvat Ouluun, vaikka niiden tarkat tapahtumapaikat ovatkin olleet kuvitteellisia. Sarjan toinen tuotantokausi julkaistiin samaan aikaan elokuvateattereissa sekä suoratoistopalvelussa, joka oli poikkeuksellinen päätös. Sarja esitettiin kahdessa osassa teattereissa, eli ensin näytettiin putkeen jaksot 1-3 ja seuraavassa näytöksessä esitettiin jaksot 4-6. Molemmat esitykset kestivät hieman yli kaksi tuntia, joten ne olivat verrattavissa normaaleihin elokuviin. Kaikki synnit sai erittäin hyvän vastaanoton jo ensimmäiselle kaudelle ja sama jatkui myös toisella kaudella. Nähtäväksi siis jää, jatkuuko menestys ja suosio uudestaan, kun saamme nähtäväksi seuraavan kauden. Ja tietysti, odotamme jo innolla minkälainen uusi tarina siinä on kerrottavissa.

Comments are closed.

Produs.fi © 2021