Näyttelijän urasta haaveileville

maaliskuu 28, 2019

*Tutki, löydä kaikki hyvät opettajat ja opiskele heidän kanssaan, harjoittele, älä tee näyttelijän työtä rahasta. Tee näytelmiä. Sinun täytyy rakastaa sitä”- Philip Seymour Hoffman, näyttelijä.

Tämän vuoden syyskuussa Kiinan rikkain mies Wang Jianlin ilmoitti rakentavansa maailman kalleimman elokuvastudion Qingdaon hiljaiseen kaupunkiin Kiinan itärannikolla. Kuuluisuudet Leonardo DiCaprosta ja Catherine Zeta-Jonesista Ewan McGregoriin matkustivat ympäri maailmaa osallistumaan seremoniaan, jossa Wang paljasti 3 miljardin punnan investointinsa Qingdao Oriental Movie Metropolisin rakentamiseen. Wang, 58, on saanut tukea Oscars-elokuvien taiteen ja tieteen akatemialta, ja hän järjestää oman vuotuisen festivaalinsa vuodesta 2016 lähtien. Wang on avannut aivan uuden maailman tilaisuuksia niille, jotka haluavat tulevaisuudessa näyttelijäksi. Elokuvateollisuus kukoistaa kaikkialla maailmassa, mutta monet parhaista kouluista löytyvät edelleen Yhdysvalloista ja Yhdistyneestä kuningaskunnasta, jossa elokuvateollisuus on pitkään ollut arvokas kulttuuri- ja taloudellinen voimavara. Nämä arvostetut instituutiot tarjoavat tähtikoulutusta ja tutkintoja pyrkiville näyttelijöille, jotka haluavat aloittaa uransa elokuvateollisuudessa. Paras draaman tutkinto antaa opetusta sekä teknisen taidon, että mahdollisuuden harjoittaa, esiintyä julkisesti ja oppia tunnettujen ammattilaisten suorittamissa mestarikursseissa tai työpajoissa. Yliopiston valitseminen näiden oppivuosien kohdentamiseksi voi olla pelottava tehtävä, ja parhaan koulutuksen turvaamiseksi on tärkeää, että opiskelijalla on selkeät uran tavoitteet ja toiveet. Esittävän taiteen teollisuus ei ole helppo, mutta siellä on erinomaisia ​​kursseja, jotka valmistelevat intohimoisia ja omistautuneita näyttelijöitä menestyksekkään ammatilliseen uraan. Kokemuksen puute voi olla sellainen, että hyvin koulutettu ehdokas saa työtä monilla aloilla, ja näytteleminen ei ole erilainen. Tekniikka ja taidot tulevat vain käytännössä, joten on tärkeää, että opiskelijat valitsevat hyvin pyöristetyt, kattavat kurssit, jotka antavat heille mahdollisuuden valmistua näyttelijäksi.

Parhaat draamakurssien tarjoavat oppilaitokset

LIVERPOOL INSTITUTE FOR PERFORMING ARTS

Sir Paul McCartney ja Mark Featherstone-Witty perustivat melkein 20 vuotta sitten LIPA:n tunnetuimpien taiteiden korkeakoulujen rinnalla. Kanditaatintutkinto näyttelijäntyöstä (BA in Acting -kurssi) on erinomainen ohjelma, joka tuottaa monipuolisia, luottavaisia ​​ja ammattitaitoisia näyttelijöitä ja ohjaa heitä löytämään paikkansa ammatillisessa maisemassa. LIPA tarjoaa vierailevien ammattilaisten ja työpajojen mestarikursseja vilkkaassa kulttuurikeskuksessa, joka on Liverpool.

JUILLIARD SCHOOL, NEW YORK

Juilliard kouluttaa johdonmukaisesti maailman viiden parhaan draamaoppilaitoksen joukossa vuosittain 800 opiskelijaa ja on aloittanut joidenkin tunnetuimpien näyttelijöiden uran. Taidekorkeakoulu on neljän vuoden tutkinto-ohjelma. Koululla on erittäin korkeat sisäänpääsyvaatimukset ja kiireinen opetusohjelma; ja joka on vain 8–10 opiskelijaa vuodessa, on yksi valikoivimmista.

Valmistuneita näyttelijöitä: Kevin Spacey, Robin Williams, Val Kilmer, Christopher Reeve, Ving Rhames, Kelsey Grammer, Eriq La Salle, Kevin Kline, William Hurt

NATIONAL INSTITUTE OF DRAMATIC ART, SYDNEY

NIDA: n dramaattisen taiteen kandidaatti (Acting) tarjoaa laajan ja kattavan koulutuksen opiskelijoille, jotka haluavat aloittaa uran taiteen ja viihdeteollisuuden alalla. Perustaitojen lisäksi tutkinto siirtää opiskelijoille erilaisia ​​toimintatapoja ja auttaa heitä kehittämään omaa lähestymistapaa tuotannon ja esitysten kautta.

Valmistuneet: Cate Blanchett, Mel Gibson, Hugo Weaving

GUILDHALL SCHOOL OF MUSIC & DRAMA, LONDON

Guildhallissa toimiva BA (kandidaatintutkinto)  on yksi arvostetuimmista Yhdistyneessä kuningaskunnassa, joka tarjoaa opiskelijoille kaikki taidot, joita he tarvitsevat näyttelijän uransa aloittamiseksi. Viimeisenä vuotena opiskelijat harjoittelevat ja esiintyvät yleisölle ja mahdollisille työnantajille sekä osallistuvat näytelmiin ammatillisen koulutuksensa loppuun saattamiseksi.

Valmistuneet: Ewan McGregor, Joseph Fiennes, Daniel Craig, Rhys Ifans, Orlando Bloom, Eileen Atkins

TISCH SCHOOL OF THE ARTS, NEW YORK

Tischin draamatieteiden kandidaatintutkinto tarjoaa parhaan mahdollisuuden aloittaa näyttelijän uransa opiskelijoilleen: tiukka konservatorion koulutus ja haastava akateeminen koulutus kulttuurisesti kukoistavan New Yorkin sydämessä. Tisch on taiteilijoiden, taiteiden tutkijoiden ja luovien yrittäjien koulutuspaikka.

Valmistuneet: Alec Baldwin, Philip Seymour Hoffman, Michael C. Hall, Jeremy Piven

Comments are closed.

Produs.fi © 2021