Näyttelijän työ ei ole niin hohdokasta kuin luullaan

elokuu 24, 2018

Joskus kaikkein ärsyttävin asia ammattimaisena näyttelijänä on tapa, jolla muut ihmiset olettavat väärin, että työsi on todella hohdokasta ja mahtavaa. Suurimmaksi osaksi näyttelijän työ on kaikkea muuta kuin hohdokasta. Tässä on viisi syytä, joita voit siteerata ystävillesi, miksi näyttelijän työ on vain likainen, vaikea ja turhauttava työ, siinä missä useimmat muutkin. Jos sinulla ei vielä ole ollut näitä kokemuksia näyttelijänä, takaan, että pian saat itsekin kokea ne.

Sinun aikataulusi ei ole omasi

Näyttelijänä saat usein puheluita työtarjouksista viime hetkellä. Joskus näyttelijöiden on työskenneltävä öitä, tai heidän täytyy olla kuvauspaikalla joskus niinkin absurdiin aikaan kuin neljältä aamuyöllä. Useimmiten kuvaukset eivät myöskään satu perinteisen viikkomalliin, vaan työviikko saattaa olla keksiviikosta sunnuntaihin, joten sosiaalisen elämän ylläpitäminen on näyttelijänä vaikeaa. Jos et voi osallistua ystäviesi juhliin, miten työsi voi olla hohdokasta?

Kammottavat työolosuhteet

Ammattilaisena näyttelijänä päälleni on sijoitettu ällöttäviä hyönteisiä kuten toukkia ja torakoita kun näyttelin ruumista. Olen myös työskennellyt rottien ja käärmeiden kanssa. Vaikka nämä asiat ei häiritsisi sinua (rotat ja käärmeet olivat OK mutta minulla raja menee ötököissä), usko minua, kun sanon, että kun kerrot tämä ystävillesi, se saa nopeasti heidät luopumaan näyttelijän uran fantasiasta. Sinun tulee todella pitää työstäsi. 

Harvoin näytteleminen on nättinä olemista

Usein ammattinäyttelijänä oleminen tarkoittaa sitä, että on oltava tarpeeksi laiha näyttelemään narkkaria tai sinut maskeerataan ja puetaan näyttämään kodittomalta tai joudut näytellä murhan uhria tai prostituoitua. Ne päivät, jolloin näyttelijä tekee elantonsa olemalla nättinä, ovat harvassa. Ehkä jos pääset Hollywoodin A-listan näyttelijöiden joukkoon, roolisi ovat enemmän kauniin naisen rooleja tai ainakin voit valita mitä rooleja vastaanotat ja teet, mutta siihen asti saat todennäköisesti ryömiä mudassa ja näytellä hyönteisten ja muiden niskakarvoja nostattavien olentojen kanssa. Eikä eläimet aina ole pahimpia vastanäyttelijöitä, joskus muut näyttelijät voivat olla todella rasittavia tai jopa hävyttömiä.

Ulkokuvauspaikat

Kun ystäväsi luulevat sinun laiskottelevan ilmastoidussa asuntovaunussa odottamassa sinun kohtausten kuvausta, sinä, ammattimainen näyttelijä, olet todennäköisesti kuvaamassa toista kohtausta läkähdyttävällä kujalla, joka haisee todella pahalta, tai kylpyammeessa, joka on tahallisesti täytetty likaisella vedellä tai jossain muussa epämiellyttävässä ympäristössä. Ja kun odotat näiden kohtausten kuvaamista, odotat todennäköisesti kirkon kellarissa tai hiljattain suljetussa tavaratalossa, etkä missään luksusasuntovaunussa.

Ulkokuvauspaikat

Ulkokuvauspaikat

Ruoka

Yhdeksän kertaa kymmenestä, syöt ruokaa, joka on vain vähän parempi kuin mitä söit lukion ruokasalissa. Loput 10% ajasta, jostain oudosta syystä päädyt kuvauspaikalle jossa saat parasta ikinä syömääsi ruokaa. Ammattilaisena näyttelijänä sinut ruokitaan tavallisesti kuvauspaikalla, mutta ruoka on yleensä täynnä tärkkelystä eikä kovin maukasta ja todennäköisesti pahinta, mitä voisit syödä, säilyttääksesi energiasi ja terveystasot suoritukseesi. Älykäs näyttelijä pakkaa aina oman lounaansa mukaan, ja me kaikki tiedämme, ettei se todellakaan ole kovin lumoavaa hommaa.

Ammattilaisnäyttelijänä työskenteleminen näyttämöllä, elokuvissa ja televisiossa on etuoikeus ja sinun tuleekin olla ylpeä siitä. Mutta kuten tiedät, se on myös kovaa, usein kiittämätöntä työtä. Ole valmis hyväksymään tämä ja kerro myös niille, jotka eivät työskentele alla, millaista työ todella on. Mitä useammat ihmiset ymmärtävät että näytteleminen on vaikea ammatti, sitä enemmän sitä kunnioitetaan ja kunnioitus on yhteydessä siihen, miten näyttelijöitä kohdellaan, heidän tuloihin, sosiaaliseen vuorovaikutukseen ja vanhempien halukkuuteen antaa lastensa opiskella tätä taiteen alaa. Monet vanhemmat eivät vieläkään tahdo antaa lastensa tavoitella uraa erilaisten taiteen aloilla, kuten näyttelemisen alalla, sillä se on valitettavasti edelleen erittäin epävakaa ala. Samoin kuin kirjoittaminen, maalaaminen, muotoileminen, musiikki ja muut luovat alat.

Comments are closed.

Produs.fi © 2021