Game of Thronesin loppu

heinäkuu 15, 2019

HBO:n huippusuosittu sarja Game of Thrones ehti vaikuttaa 8 tuotantokauden verran.

Sarjan luojat David Benioff ja D. B. Weiss onnistuivat luomaan koko maailmaa hätkähdyttäneen sarjan, perustuen George R. R. Martinin kirjasarjaan nimeltään “Tulen ja jään laulu.” Fanit ympäri maan rakastavat Game of Thronesia ja seurasivat sarjaa tiiviisti. Sarjasta esitettiin päätösjakso esitettiin keväällä 2019. Sarjan päättyminen aiheutti faneissa monenlaisia tunteita ja moni jopa miettikin, jatkuuko elämä GOT:n jälkeen.

Sarjan juoni

Game of Thrones on fantasiasarja, joka sijoittuu Westerosiin ja Essosiin. Yksi sarjan pääteemoista on yhdeksän vuoden mittainen kesä, joka on muuttumassa talveksi. Moni sarjaa katsomatonkin on varmasti kuullut lauseen “Winter is coming”. Sarjassa nähdään paljon taruolentoja ja muita hahmoja, jotka kietovat katsojan mukaan tarinaan. Sarjan näyttelijät Emilia Clarke, Sophie Turner, Kit Harington, Maisie Williams jne tekevät huippusuorituksen tässä supersuositussa fantasiasarjassa.GOT:ssa taistellaan – mistäpä muustakaan kuin vallasta. Vallan keskipisteenä on Seitsemän kuningaskunnan hallitsijan komea Rautavaltaistuin. Vallasta taistelu tosin ei ole ainut uhkaava asia sarjassa, sillä sarjassa piilee jotain vieläkin suurempaa, nimittäin suuri, kaikkia uhkaava, lähestyvä voima. Sarjan myötä katsojat pääsevät kokemaan monia tunteellisia ja uskomattomia hetkiä, nerokkaiden hahmojen ja upeiden erityistehosteiden ja mm. suurten ja yksityiskohtaisen lohikäärmeiden parissa. Hahmojen puvustus ja hiukset ovat omaa luokkaansa ja jälleen yksi syy tuijottaa tätä oitis mukaansavievää mestariteosta.

Game of Thronesin menestys

Game of Thrones menestyi huikeasti jo ensimmäisestä jaksosta lähtien. Sen ensimmäinen jakso esitettiin Yhdysvalloissa huhtikuussa 2011 ja jo se sai reilusti yli 2 miljoonaa katsojaa. Katsojamäärät ovat vain nousseet tasaisesti tuotantokausien edetessä ja viimeisen tuotantokauden viimeiset jaksot tavoittivat jo 17 miljoonan hengen yleisön. Ennätysmäistä! GOT on ollut ehdokkaana useissa eri kategorioissa koko 8-vuotisen historiansa aikana. Jo alkutaipaleellaan, vuonna 2011, se sai 13 Primetime Emmy -ehdokkuutta. Vuonna 2014 ehdokkuuksia sateli jo 19 kappaletta. Vuoden 2016 Emmy-gaalasta sarja sai huikeat 12 palkintoa mm. parhaasta käsikirjoituksesta, ohjauksesta ja draamasarjasta. Mikään muu maailman tv-sarja ei ole saanut yhtä monta Emmy-palkintoa kuin Game of Thrones, jonka Emmy-saldo on valtavat 38 kappaletta.

Game of Thronesin menestys
Game of Thronesin menestys

Sarjan päätös ja reaktiot

Game of Thronesilla on vannoutunut ja uskollinen fanikanta. Fanit seurasivat sarjaa 8 vuoden ajan ja kuten odottaa saattoi, sai sarjan päätös fanit reagoimaan mitä erilaisin tavoin. Toiset ovat tyytyväisiä loppuun, kun taas toiset ovat arvostelleet loppua kriittisestikin. Joidenkin mielestä viimeinen kausi on toteutettu hätiköiden. Asia on kuitenkin jokaisen katsojan arvosteltavissa, mutta siitä voidaan olla yhtä mieltä, että suositun sarjan loppuminen kirpaisee aina. Nyt onkin päästetty ilmoille ajatus siitä, kuinka elämä jatkuu ilman sarjaa. Ihmiset kaipaavat laadukasta katsottavaa ja Game of Thronesin päädyttyä jäljelle jäi vain tyhjä aukko. Nyt arvotaankin, mikä huippusarja pääsee jatkamaan GOT:n paikalla. Uusia fantasiasarjoja on tehty ja ollaan tekemässä, mutta yltävätkö ne koskaan Game of Thronesin tasolle?

Kuten ehkä jotkut jo arvata saattaa, Game of Thronesille on tiedossa oma spinoff-sarjansa. Sarja sijoittuu aikaan paljon ennen GOT:n alkua. Sarjaan on kiinnitetty hyviä ja kokeneita näyttelijöitä, kuten Naomi Watts. Sarja perustuu George R. R. Martinin kirjoittamiin kirjoihin, mutta itse juonet ja vuorosanat on käsikirjoitettu tv-sarjaa varten. Jää siis nähtäväksi, yltääkö tämä sarja samaan suosioon kuin aito Game of Thrones. Sarja kuitenkin sijoittuu samaan maailmaan

Comments are closed.

Produs.fi © 2021