Adam Driver on Hollywoodin uusi suosikki

marraskuu 21, 2017

Girls-sarjasta julkisuuteen ponnahtanut Adam Driver on nykyään arvostettu kansainvälinen elokuvatähti ja monen nuoren naisen päiväuni. Hän on ehtinyt Girlsin lisäksi näytellä lukuisissa elokuvissa, joista viimeisimpinä Star Wars: The Force Awakens sekä juuri ensi-iltansa saanut Paterson-elokuva, jossa Driverilla on rooli runoja kirjoittavana bussikuskina. Driver on saanut ylistystä kaikista rooleistaan ja hän onkin ollut vakuuttava hyvin erilaisina henkilöhahmoina. Driverin seuraava projekti on kuuluisan amerikkalaisohjaaja Spike Leen elokuva, jossa yhdessä roolissa nähdään myös suomalainen Jasper Pääkkönen.

Merivoimista suoraan Juillardiin

Nuorempana Driver suunnitteli itselleen uraa armeijassa, mutta tämä haave päättyi pian armeijaan kirjautumisen jälkeen loukkaantumiseen. Driver päätti kylmäpäisesti vaihtaa urasuunnitelmia ja haki suoraan Yhdysvaltojen parhaimpaan teatteri- ja musiikkikouluun Juillardiin. Hän oli hakenut kouluun kerran ennenkin, mutta tuolla kertaa ei päässyt sisään. Toisella kerralla ovet kuitenkin aukesivat. Driverin monipuoliset roolit kertovat hänen lahjakkuudestaan ja suosio on valtava, siitäkin huolimatta, että Driver selvästi itse välttelee imagoa elokuvatähtenä. Hän onkin jollain tavoin Hollywoodiin täysin sopimaton, mutta menestyy siellä silti paremmin, kuin suurin osa muista.

Driver on myöhemmin kertonut, että hänen täytyi tietoisesti opetella pois merivoimissa opitusta vihaisuudesta. Hän sai useamman kerran näyttelijätoverinsa itkemään puhuessaan heille armeijassa opitulla tyylillä. Myöhemmin hän kertoo rauhoittuneensa, eikä ajattele enää asioita samanlaisen vihan kautta.

Vihaisena koe-esiintymisiin

Hollywoodissa näyttelijöiden, jopa kuuluisien näyttelijöiden, päivät täyttyvät koe-esiintymisestä toisensa perään. Driver on kertonut valmistautuvansa henkisesti rankkoihin koe-esiintymisiin päättämällä, että inhoaa kaikkia ihmisiä valintakomiteassa. Hän perustelee tekniikkansa sillä, että jos hän ei tulekaan valituksi, hän voi aina perustella itselleen, ettei pitänyt näistä ihmisistä alun perinkään. Tämä ei kuitenkaan toiminut, kun hän joutui koe-esiintymään Coenin veljeksille. Driver kertoo jännittäneensä lempiohjaajiensa edessä esiintymistä valtavasti jo muutenkin, mutta vielä pahemman tilanteesta teki se, että hän joutui myös laulamaan. Driver toteaa, että laulaminen on jo lähtökohtaisesti pelottavaa ja tässä tilanteessa lähes mahdotonta.

Toisinaan roolit ovat fyysisesti todella vaativia

Koe-esiintymiset eivät toki ole ainoa haastava osuus näyttelijän työssä. Driver muistelee roolisuoritustaan Martin Scorsesen historiallisessa draamassa, jossa hän näytteli jesuiittapappia. Rooliaan varten Driver pudotti huimat 20 kilogrammaa painostaan, lähinnä juomalla hurjat määrät vettä ja olemalla syömättä juuri mitään. Hän kertoo, ettei muista tuosta ajasta paljoakaan, sillä hän oli niin väsynyt koko ajan. Driver muistelee hetkeä, jolloin kuvausten jälkeen hän maistoi ensimmäisen lusikallisen maapähkinävoita. Hän kertoo tunteneensa lähes kirjaimellisesti, kuinka hänen aivotoimintansa käynnistyi pitkän tauon jälkeen. Elokuvan kuvausten jälkeen Driverilla oli vain kolme viikkoa aikaa toipua, ennen kuin Girlsin kuvaukset jälleen jatkuivat.

Driver ei katso omia esiintymisiään – yhtä poikkeusta lukuun ottamatta

Driver on kuuluisa siitä, ettei hän suostu katsomaan omia esiintymisiään valkokankaalta tai edes televisioruudulta. Hän kertoo nähneensä Girlsin ensimmäisen jakson sarjan luojan ja Driverin kanssanäyttelijän Lena Dunhamin koneelta. Hän kertoo kokemuksen olleen suorastaan kamala, vaikka sarja itsessään oli hyvä. Siitä lähtien hän on menestyksekkäästi välttänyt katsomasta yhtäkään elokuvistaan.

Poikkeuksena sääntöön toimi kuitenkin Star Wars. Driver on pitkän linjan Star Wars -fani ja hän päätti kauhustaan huolimatta katsoa elokuvan, vaikka oli itse siinä merkittävässä roolissa. Ennen ensi-iltaa Driver kertoo tunteneensa todellista kauhua, mutta lopulta hän kuitenkin pystyi istumaan salissa koko elokuvan ajan. Tässä kohtaa hän helpotti se, että Driverin hahmolla on lähes koko ajan maski kasvojensa peittona ja se auttaa häntä etäännyttämään itsensä roolista.

Comments are closed.

Produs.fi © 2021